Ekokampaamo Irmukka Sallassa ja Kuusamossa

Ota yhteyttä ja varaa aika!

Meille Lapissa kasvaneina luonto ja sen antimet ovat aina olleet tärkeitä. Luonnosta on hyvä ammentaa mielenrauhaa uusia ideoita. Ekokampaamona voimme osaltamme vaalia pohjoisen herkkää luontoa ja vähentää luonnon kemikaalikuormaa käyttämällä luonnontuotteita sekä tarjoamalla asiakkaillemme vaihtoehtoja kemialliselle hiustenhoidolle.


Kampaamossamme käytetään sertifioituja luomutuotteita. Myös hiusten kotihoitoon on meillä tarjolla ekologisia tuotteita, kuten palashampoita ja -saippuoita. Suosimme lähialueella tai Suomessa tehtyjä tuotteita, joiden hiilijalanjälki on pienempi.


Kampaamo Irmukan parturi-kampaaja on käynyt ekokampaajan lisäkoulutuksen vuosina 2015–2016. Ekokampaajan koulutuksessa syvennytään ekologiseen hiustenhoitoon, -energialeikkaukseen, -kasvivärjäykseen ja kehitystyöhön. Meiltä saat siis taatusti ammattimaista ja ekologista palvelua Sallassa ja Kuusamossa.

Hinnasto

Ekokampaamon palvelut

 • Kasvivärit

  alk. 75 €

 • Intialainen päähieronta 30 min.

  35 €

 • Intialainen päähieronta 45 min.

  49 €

 • Intialainen päähieronta luomuöljyllä

  59 €

  (sisältää pesun ja kuivauksen)

 • Hoidot: merilevä, savi ja turve alk.

  39–45 €

 • Energialeikkaus

  62 €

  (sisältää intialaista päähierontaa 20 min.)

 • Energialeikkaus

  45 €

  (vain leikkaus)

Hinnat sisältävät ALV 24%

Kasvivärjäys ja savivaalennus

Kasviväreillä saadaan aikaan luonnollisen näköinen värjäys. Värjäyksen lopputulos riippuu hiusten omasta perusväristä. Kasviväreissä on eri sävyjä vaaleasta tummaan, ja lisäksi on tarjolla myös väritön, hoitava henna. 


Kasvivärit sisältävät hennakasvin lehtiä ja erilaisia kasvien juuria ja yrttejä. Kasvivärit ovat luomukasvatettuja ja sertifioituja tuotteita. Kasviväri hoitaa hiuksia ja hiuspohjaa sekä antaa upean kiillon vahvistaen hiuksia. Väri haalistuu kauniin luonnollisesti, eikä tyvikasvu erotu jyrkästi, kuten kemiallisesti värjätyissä hiuksissa. Kasvivärjäyksessä on huomioitava, että hiusten väri syvenee ja tasoittuu yhdestä kolmeen päivän ajan johtuen ilman hapesta.


Ennen kasvivärjäystä hiuksiin tehdään puhdistushoito savi-merileväseoksella. Hennajauheeseen lisätään vain vesi ja se imeytetään hiuksiin lämmön avulla. Aineen vaikutusaika on noin tunti.

Savivaalennuksella taas voidaan tehdä raitoja ja tyvivaalennus luonnollisiin tai kasvivärjättyihin hiuksiin. Lopputuloksena on pehmeät, hieman beigen sävyiset hiukset. Kemiallisesti värjättyihin hiuksiin ei voi tehdä savivaalennusta. 


Savivaalennuksen vaikutusaika on hiusten pohjaväristä riippuen noin 30–60 minuuttia.

Hoitokäsittelyt

INTIALAINEN PÄÄHIERONTA

Intialainen päähieronta rentouttaa lihasjännitystä, selkeyttää tunteita ja ajatuksia, antaa vireyttä ja energiaa, poistaa stressiä sekä parantaa hiusten kasvua. Intialaisessa päähieronnassa hierotaan hartiat, kädet kyynärtaipeeseen asti, niska, pää ja kasvot. Hieronta tehdään istualtaan ja vaatteiden päältä rauhallisessa tilassa. Lopuksi hiukset pestään ja hoidetaan luonnontuotteilla ja muotoonkuivataan.

Intialainen päähieronta tehostaa myös savi-, merilevä-, turve- ja öljyhoitojen vaikutusta.

SAVIHOITO

Savihoito puhdistaa päänahasta ja hiuksista sekä hiusten juuressa olevasta kraaterista kemikaalit ja kuona-aineet. Se myös edistää hiusten kasvua, antaa volyymia sekä tasapainottaa ja kuivattaa rasvaista hiuspohjaa.
Savihoidossa saviseos levitetään pestyihin, pyyhekuiviin hiuksiin, minkä jälkeen hiusten päälle kiedotaan lämmin kostea pyyhe. Seoksen annetaan vaikuttaa pyyhkeen alla noin 20–30 minuuttia. Lopuksi hiukset pestään luonnontuotteilla ja kuivataan.

MERILEVÄHOITO

Merilevähoito puhdistaa hiuksista ja hiuspohjasta
raskasmetallit, kuten kuparin ja raudan, kemikaalit, muotoilutuotteet sekä kuona-aineet. Merilevä kosteuttaa ja parantaa hiusten kuntoa.

Merileväseos levitetään pestyihin, pyyhekuiviin hiuksiin, jonka jälkeen hiukset kiedotaan kylmällä vedellä kostutettuun pyyhkeeseen. Seoksen annetaan vaikuttaa 20–60 minuuttia, jonka jälkeen hiukset pestään, kuivataan ja muotoillaan.


TURVEHOITO

Turvehoitoa suositellaan hiusten- ja hiuspohjan
puhdistukseen ja hoitoon sekä kuuriluontoisesti psoriaksen ja hilseen hoitoon. Turve myös vahvistaa hiusten omaa väriä. Turpeella on lisäksi lääkinnällisiä vaikutuksia, se lisää aineenvaihduntaa ja solujen uudistumista ja sisältää mineraaleja, hivenaineita sekä rikkiä.

Turveseos levitetään pestyihin hiuksiin. Seoksen päälle laitetaan suojaksi biopussi ja päälle kiedotaan kostea pyyhe. Turveseoksen vaikutusaika on noin 20 minuuttia. 

Turvehoitoa ei suositella sen lääkinnällisen vaikutuksen vuoksi henkilöille, joilla on sydän tai verisuonisairaus, eikä raskaan oleville.

ÖLJYHOIDOT

Hoidoissa käytettävät luomuöljyt sisältävät vitamiineja ja antioksidantteja, jotka ravitsevat ja hoitavat hiuksia ja hiuspohjaa sekä koko
kehoa. Öljyhoidoilla on puhdistava ja aineenvaihduntaa lisäävä vaikutus, ja sen soveltuvuus asiakkaalle varmistettaan tarkistamalla terveystiedot ennen hoidon aloittamista.

ENERGIALEIKKAUS

Energialeikkaus aloitetaan noin 20 minuuttia kestävällä intialaisella päähieronnalla. Energialeikkaus tehdään sen omalla tekniikalla, hiljaisessa ja rauhallisessa tilassa, nauttien hiusten käsittelystä. Hiuksia kammataan normaalia enemmän, mikä elvyttää hiuspohjan verenkiertoa ja poistaa kuona-aineita. Energialeikatut hiukset asettuvat paremmin, tuntuvat vahvemmilta ja energisiltä ja ne pysyvät kauemmin muodossaan. Energialeikkaus myös vähentää hiusten lähtöä, vilkastuttaa verenkieroa ja rentouttaa.

Tuotteemme

Ekokampaamo palveluissa hiuksesi hoidetaan sertifioiduilla luomutuotteilla!

Varaa aika